Ur en plastlåda skjuter det upp gröna skott.

Verktyg för konsumenter

Naturskyddsföreningens gröna guide

"Naturskyddsföreningen har sammanställt en grön guide för konsumenter Länk till annan webbplats. som vill handla miljösmart och välja bra lösningar för sina resor, sitt hem och sin arbetsplats".

Textilsmart

"Kampanjen Textilsmart Länk till annan webbplats. vill inspirera konsumenter att göra medvetna val kring kläder och textil och därigenom bidra till en mer hållbar planet. Målet är att kunskapen ska höjas om hur textil och kläder påverkar miljön i alla led, från när det produceras till de återvinns eller slängs. Kampanjen är ett samarbete mellan Naturvårdsverket, Kemikalieinspektionen och Konsumentverket".

Föreningen Medveten Komsumtion

Föreningen arrangerar workshops, föreläsningar och seminarier om medveten konsumtion. Hösten 2020 anordnar man en distanskurs i hur du blir en cirkulent - framtidens hållbara konsument.
Anmälan till kursen Länk till annan webbplats.

Sveriges Konsumenter

"Sveriges Konsumenter är en obunden, demokratiskt förankrad, ideell organisation som står på din sida. Vi kämpar för alla konsumenters självklara rätt till skydd, inflytande och möjlighet att göra medvetna och hållbara val."

Organisationen ger, bland annat, tips på mat, kläder och sparande för den som vill leva mera hållbart.

Oköpslistan Länk till annan webbplats.

Fact Movement

"F/ACT Movement arbetar med olika aktiviteter, evenemang och initiativ för att främja en mer hållbar modebransch. Aktiviteterna riktar sig både till dig som har eller jobbar med ett företag i modebranschen och till era kunder. "

Hemsida Factmovement Länk till annan webbplats.

Västra Götalandsregionen: Bli en cirkulent

Regionen har, tillsammans med Länsstyrelsen och Science Park Borås tagit fram en digital broschyr med tips om man kan konsumera cirkulärt. Här finns tips på aktörer i regionen men även i övriga landet. Broschyren innehåller en massa användbara adresser på tjänsteföretag och initiativ kring delning, uthyrning, lagning och reparation.

Bli en cirkulent Länk till annan webbplats.

Tipsa oss

Om du hittar fel i listan ovan eller vill att vi ska lägga till något så kontakta oss på kansliet till Delegationen för cirkulär ekonomi via: delegation.cirkularekonomi@tillvaxtverket.se