Bild på runt eldklot

Debatt: Varje ny investerad krona måste vara cirkulär

Idag publicerar Delegationen en debattartikeln i Dagens Industri: "Det är dags för regeringen att visa cirkulärt ledarskap och blicka längre än till valurnorna i september."

Just nu satsas mer än 1 000 miljarder kronor när stora industrier etablerar sig i norra Sverige. Besluten tas medan du läser detta. Pengarna behöver investeras enligt cirkulära principer så att klimat- och resursnytta byggs in från början och nya investeringar inte blir fastlåsta i ett fossiltungt, linjärt system. Delegationen för cirkulär ekonomi – ett självständigt rådgivande organ till regeringen - vill se ett helt nytt angreppssätt, där både stat och näringsliv tänker efter före.

Läs hela debattartikeln här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..