Text mot en blågrön bakgrund: Studio Cirkulär - var hittar vi de cirkulära materialen?

Premiär för vår talkshow om cirkulär ekonomi

Den 18 mars är det premiär för Studio Cirkulär, talkshowen som vrider och vänder på frågor kring cirkulär ekonomi. I den streamade sändningen får vi möta människor som redan arbetar för eller är engagerade i att hitta cirkulära lösningar. I det första programmet söker vi svaret på frågan: Var hittar vi de cirkulära materialen?

-Med en talkshow kan vi nå många människor samtidigt och på ett lättsamt sätt ta upp frågor som berör cirkulär ekonomi, säger Åsa Domeij, ordförande för delegationen. Förhoppningsvis kan vi också presentera lösningar och personer som kan inspirera andra. Inte minst när det gäller cirkulära material som premiärprogrammet ska handla om.

Till Studio Cirkulärs premiärsändning har vi bjudit in en rad gäster som ska belysa frågan och även komma med en del svar.
Christian Bergman, Industriell utvecklare innovation vid IDC i Skövde, har, bland annat, frågat företagare i möbel – och textilbranschen vilka utmaningar de har när det gäller att hitta cirkulära material.
Erik Perzon på IVL har arbetat med projektet Siptex, den stora anläggningen för automatisk sortering av textilier. Innebär den nya möjligheter när det gäller att hitta återvunna material?

Anders Kärrberg är företagsstrategi – och hållbarhetschef på Volvo Cars, ett företag som har stora ambitioner att hitta cirkulära lösningar. Men hur går det för Sveriges största företag att hitta och återanvända material som uppfyller ambitionerna?

Atomler är en del av lösningen för företag som letar efter återvunna plastmaterial. Sammy Tawakkoli är medgrundare och VD för tjänsten som ska matcha säljare och köpare av återvinningsbar plast. Han ser möjligheterna men möter stora utmaningar när han försöker tillgodose marknadens önskemål.

Nederländerna ses som ett föregångsland när det gäller cirkulär ekonomi. Christan van Maaren från plattformen för materialmatchning, Excess Materials Exchange, berättar om hur återanvändning av material kan bli lönsamt både för företag och klimatet.

Studio Cirkulär streamas den 18 mars klockan 10.00 via vår youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UChAmFV4fcPIVG6SzrKwiUiw Länk till annan webbplats.