Regeringen förstärker Delegationen med nya ledamöter

Regeringen meddelade på torsdagen att man förstärker Delegationen för cirkulär med fyra nya ledamöter. Till ny vice ordförande utses Annika Helker Lundström, styrelseordförande för branschorganisationen Återvinningsindustrierna.

- Det är väldigt glädjande att alla dessa personer vill vara med i Delegationen för cirkulär ekonomi och bidra med sina viktiga kompetenser och erfarenheter. Omställningen till en cirkulär ekonomi är något som såväl politiken, näringslivet, den offentliga sektorn och övriga aktörer måste genomföra tillsammans, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin.

De nya ledamöter är: Sofie Eliasson Morsink, vd för Coca-Cola European Partners; Mattias Philipsson, vd för Svensk Plaståtervinning; Henrik Sundström, hållbarhetschef för Electrolux; och Anders Kärrberg företagsstrategi- och hållbarhetschef på Volvo Cars.

Läs hela pressmeddelandet Länk till annan webbplats.